Vanliga frågor

Salong QeteshHem.html

Vad menas med att fransarna är Semi-permanenta?

Dina naturliga ögonfransar har en livscykel på två månader från det att den har vuxit ut. Detta betyder att när den naturliga fransen dör för att ersättas av en annan frans så följer den syntetiska fransen med. Semi-permanent betyder då att den syntetiska fransen sitter kvar på dina ögon upp till två månader tills fransen ersätts naturligt.


Hur länge varar fransförlängning?

Den varar från tre veckor upp till åtta veckor. Efterhand som dina naturliga fransar ersätts med nya så trillar även de applicerade fransarna med. Detta innebär att man bör göra en påfyllning efter ca en månad för att hålla fransarna fina konstant.


Får jag bada efter en behandling?

Ja, men med en viss reservation. De tolv första timmarna efter en behandling så bör du undvika kontakt med vatten på fransarna så att det inte påverkar limfästet. Därefter så kan du bada så mycket du vill.


Skadar detta mina naturliga Fransar?

Nej, dina fransar skadas inte av ögonfransförlänging. Däremot så utstår längre fransar mer mekanisk påfrestning och det innebär att du inte bör dra i fransarna när du rengör dem. Råkar du dra av fransar så kan det störa tillväxtcykeln och skapa en lucka bland dina ögonfransar. Drar du bort fransarna så kan det orsaka att dina naturliga fransar åker med och då stör du tillväxtcykeln hos dina ögonfransar.


Kan jag använda mascara efter en behandling?

Ja och nej. Inom de första tolv timmarna efter behandling bör du undvika mascara, men därefter så kan du använda mascara om du vill. Då måste du tänka på att använda vattenlöslig mascara och som är fri från syror samt lösningsämnen. Vi rekommenderar att du köper med ett av våra efterbehandlings-kit innehållandes Mascara och make-up remover pads, p.g.a. att vi kan inte garantera andra produkters effekt på dina fransar.


Finns det något som jag borde tänka på efter behandlingen?

För instruktioner om efterbehandling så kan du besöka avsnittet för efterbehandling.


Vad borde jag tänka på innan behandlingen?

Innan en behandling bör du inte bära någon ögonkosmetika alls. D.v.s. mascara, återfuktande krämer samt eyeliner eftersom dessa produkter skapar en fet yta på dina fransar som gör det svårt för limmet att fästa och i längden påverkar livslängden på dina ögonfransar.